Nyelvtanár vélemények

Angol – német nyelvtanár

Vélemények

A doktori képzéshez szükségem volt egy második nyelvvizsgára és mivel németből egész jó – az élőnyelvből felszedett – szókészlettel rendelkeztem, de nyelvtani ismeretek nélkül, olyan tanárt kerestem, aki rendszerezi és kiegészíti német nyelvi ismereteimet és viszonylag gyorsan felhoz a középfok szintjére.
Néhány próbálkozás után megtaláltam Erzsit, akiről elhittem, hogy képes lesz rendet tenni a káoszban. Így is lett! A német nyelvtant, mint logikus, világosan átlátható rendszert prezentálta nekem, lelkes, dinamikus tanárként, könnyen memorizálható példamondatokkal. Mindez elég is volt ahhoz, hogy heti 1,5 nyelvórával fél év után megcsináltam a középfokú nyelvvizsgát.
Erzsi lelkesedése, világos gondolkodása, célirányos, kimunkált nyelvtanítási módszere gyorsan sikerhez vezetett! Hálás vagyok érte!

F. Éva

Pszichológus

Közel tíz évig jártam Erzsihez német nyelvet tanulni. Gazdasági német nyelv tanulása miatt kerestem meg őt, mivel a diplomámhoz szakmai anyaggal bővített középfokú nyelvvizsgára volt szükségem. Erzsi kiemelkedő szakmai felkészültségének köszönhetően rövid időn belül letettem a középfokú gazdasági nyelvvizsgát, majd két éven belül a felsőfokú gazdasági nyelvvizsgát.

G.Mónika

Vállalkozó

Több éves nyelvtanulás-kihagyás után munka mellett szerettem volna visszahozni középszintű német nyelvtudásomat oly módon, hogy mindeközben a jogi szaknyelvet is elsajátítsam. Nagyon örültem, hogy Erzsire találtam, hiszen jogász végzettsége lévén megfelelő jogi háttértudás birtokában készített fel a középfokú C típusú jogi szaknyelvi vizsgámra. A közös munka során megfelelő szakanyaggal látott el, továbbá kellő hangsúlyt kapott mind az írásbeli mind a szóbeli készségem fejlesztése is. Az eredményes vizsgát követően pedig tovább folytattuk a közös munkát, egy általános C típusú felsőfokú nyelvvizsgára való felkészítés érdekében. Munkánk ez alkalommal is hatékonynak bizonyult, első nekifutásra sikerült a felsőfokú nyelvvizsgám is. Következetes oktatási stílusának, felkészült szakmaiságának és empátiájának hála nagyon élveztem az óráinkat.

K.Zsuzsa

Jogász

Mayer Erzsébet tanárnővel a gimnázium alatt ismerkedtem meg. Különórákat tartott az osztályunknak, és ő volt az egyetlen nyelvtanárunk, akinek sikerült motiválnia minket. Többen jártunk hozzá nyelvvizsga felkészítésre érettségi előtt, mindenki elégedett volt. Biztos vagyok benne, hogy nélküle nekem sem lenne nyelvvizsgám. Messze hatékonyabb volt vele a tanulás, mint más nyelvtanárokkal.
Gy. Balázs

Fizikus

Mayer Erzsébet szakmailag maradéktalanul felkészült, precíz és hatékony nyelvtanár. Órái jól követhetőek és élvezetesek, az általa biztosított segédanyagok mennyisége és minősége kiváló. Lelkiismeretes és rugalmas tanár, mindenkinek csak ajánlani tudom!
L. Réka

Biológus

Erzsit a szakmai német nyelvvizsgám előtt kerestem meg egy barátnőm javaslatára, segített felkészíteni a vizsgára. Bár elég kevés időm volt, a hatékony óráknak köszönhetően sikerült letenni a középfokú gazdasági nyelvvizsgát, és ez annyira fellelkesített, hogy úgy gondoltam, nem hagyom abba, tovább járok hozzá. Sőt, a későbbiekben angolul is tanultam nála.
Előtte nem volt még olyan nyelvtanárom, aki az egész órát maximálisan kihasználta volna, nem voltak üres járatok, vele egy hatvan perces óra hatékonyabb volt, mint mással a 90 perc. Minden órán volt házi feladat, nekem nagyon tetszett következetessége, és hogy szódolgozat is volt. Szerettem órái felépítését, a nyelvtan logikus és egyszerű magyarázatát, az érdekes célnyelvi beszélgetéseket.
Erzsi lelkesedése, felkészültsége nagyon motivált, az ember elhitte, hogy ő is meg tud tanulni ennyire jól egy idegen nyelvet, ha elég kitartó.
T.Krisztina

Közgazdász